let’s breathe and feel free

Over mij

 

Mensen zien mij als kleurrijk persoon… en ik voel me vijftig tinten grijs. En dan bedoel ik niet in de zin van spannend en sexy, maar als in kleurloos en saai. Waar is dit verschil tussen buiten- en binnenwereld zo scheef gegaan?

Mijn leven heb ik niet bepaald saai ervaren. Van juf basisonderwijs naar au-pair in the United States of A. Van toeristisch management en hostess in Spanje naar een nieuwe uitdaging in de detailhandel. Van junior tot Senior naar Regiomanager. Daarna door naar de evenementen en theaterwereld om vervolgens toch weer terug te keren naar de detailhandel…

Tussendoor nog lesgegeven in Cambodja… daaaaaar kom ik er wel achter wat ik wil.

Niet dus!!

Zoeken, zoeken, onrust, onrustiger, snel, sneller, moe, nog moeier 

..En dan ben ik jarig..

Leeftijd me nooit iets gedaan, maar toen ik 50 werd MOEST het roer drastisch om. En het interessante is dat ik al vanaf mijn 42ste ofzo “aan het werk” was om mezelf uit een burn-out te helpen. Aan het werk, kun je echt lezen als ploeteren. Via de reguliere zorg kwam ik bij een psycholoog en heb ik mezelf wijsgemaakt dat ik door te praten over mijn gevoel ik me ook beter ga voelen. 

Die vlieger ging slechts tijdelijk op. Daarna voel ik me wederom gevangen in mijn eigen (beperkte) overtuigingen en leef ik in ontevredenheid. Ik begrijp het niet. Ik doe toch mijn best… Ik voel me gevangen.

Als een soort van grijpen en graaien waar ik kan, heb ik me gestort op voeding.  Waanzinnig veel geleerd. En voeding heeft me ook zeker geholpen mijn energy level te verhogen. 

Yoga, wandelen… noem alles maar op…  ik heb het geprobeerd. Alles brengt me iets, maar niet wat ik zoek. Niet wat ik nodig heb. 

Out of the blue meld ik me aan voor een weekend in Stroe bij Wim Hof. Koudetherapie; weer een strohalm om me aan vast te klampen.                            TOTAAL onvoorbereid en totaal onwetend, ga ik daar voor het eerst ademen.      De vrieskou van  het ijsbad maakte indruk. De impact van het ademwerk heb ik in eerste instantie als verbluffend ervaren. Werkelijk waar; ik had geen idee. Wel voelde ik direct; hier wil ik meer van!

Een maand later… start ik met de jaaropleiding bij Lars Faber, the Wounded Healer.

Daar ging de (voor mij volledig onbekende) wereld van ademen voor me open.

In al haar glorie.

De eerste ademsessies en opleidingsdagen voelde enorm ongemakkelijk. Eigenlijk zoals ik me altijd voelde. Toch vertrouwde ik erop dat mijn out of the blue-ingeving de juiste zet is. EN DAT WAS HET!

Zoals ik op mijn 50ste dacht dat het roer drastisch om moest… is alles in mijn leven hetzelfde gebleven; BEHALVE IK. Ik voel me vrij. Ik voel dat ik leef. Ik voel dat ik beleef. Ik voel me verbonden met de prachtige mensen om me heen. 

Bij vrouwenmetlef.nu assisteer ik soms bij Ceremonies als Angel. Daar omring ik me met een fantastische groep vrouwen. Allemaal op zoek naar bewustzijn. Zo voed ik mijn Ziel.  Bij thebreathworkcoach.com  mag ik nieuwe ademcoaches begeleiden tijdens de jaaropleiding The Wounded Healer van Lars Faber. Door anderen te begeleiden en bij hen de transformatie te zien, voed ik mijn ziel. Ik leef en ik beleef…..steeds meer mijn eigen  Human Design.

Het gevoel van vrij en veilig zijn in en met jezelf……..dat gun ik jou.

Hopelijk gun jij het jezelf ook.

 

Let’s breathe and feel free